Nyhedsarkiv - ældre nyheder

Nyhedsarkiv

(Seneste nyheder)

26.08. 2018  

Foredrag om Gjerrildbanen med mange billeder  - efterår 2018 - sidste gang 6 november !

I efteråret 2017 udkom Asgers Christiansens bog om "Gjerrildbanen" som var i drift på det nordlige Djursland fra 1917 til 1956. I løbet af efteråret 2018 vil Asger afholde 4 foredrag om banens historie og egnen den gik igennem, udfra de gamle billeder af banen. 

1)  14. august på Gjerrildvandrehjem - Er afholdt.
2)  4. september fra kl. 18 på Ørum Bibliotek - Er afholdt.
3)  16. oktober i Fjellerup aktivitetshus kl.14. Er afholdt
4)  6. november på Kulturhuset Pavillionen i Grenaa kl.19.00. Det er Djurslands Museumsforening og Slægts- og Lokalhistorisk Forening Djursland der inviterer.

Bogen om banen kan købes ved fordragene.

 
25.08. 2018  

Første letbanetog på Grenåbanen kom forbi museet 18.7.2018

Onsdag den 18.7 2018 blev der for første gang kørt med et letbanetog på den gamle Grenåbanen. Der var tale om et testtog i meget lav fart for at se om den kunne køre hele vejen "igennem" uden at ramme noget på eller omkring sporet. Se billederne. 
Det er endnu uvist hvornår strækningen til  Grenå åbner, men det skulle være sidst på året i 2018.
Strækningen i midtbyen Aarhus H - Skejby blev åbnet i 21.12. 2017 og strækningen til Odder og til Lisbjerg blev åbnet 25.8.18.

 

 
08.07. 2018  

Efter 62 år  - 2 kilometersten fra Gjerrild banen er kommet på museum - juli 2018

Med ca. en måneds mellemrum har museet fået 2 kilometersten fra den gamle "Ryomgård - Gjerrild - Grenaa" jernbane.

   

Den første, en sten med kilometertallet " 0,5 ", fik vi fra en beboer i Nimtofte, som i sin tid selv har "hugget" stenen som minde om banen dengang banen blev brudt op og heldigvis har gemt den i al den tid. " 0,5 " er det samme som 500 m fra Ryomgård ad banen.

Den anden sten stammer fra et sted tæt på et trinbræt på banen: "Mogenstrup", som har ligget på indgangsvejen til "Ramten Mølle", sådan ca. halvvejs mellem Nimtofte og Ramten. Beboeren på ejendommen, hvor stenen allerede har stået ved indgangen til haven dengang han overtog ejendommen, har i mange år undret sig over hvad tallet " 8,5 " kunne betyde. Men da han kom i besiddelse af den nye bog om Gjerrildbanen (udkommet nov. 2017)  blev det klart, at det måtte være kilometer målt udfra Ryomgård og ad banens vej gennem landskabet.

På museet er vi meget glad for at måtte få stenene. Det eneste vi mangler er at finde ud af om stenen/tallene har været målet og i hviken farve.

Hvis nogen har kendsskab til flere sten hører vi gerne :-).

 
25.05. 2018  

Åben igen til sommersæson 2018 og igen med nyheder. 

Sidste års succes med en ekstra åbningsdag om onsdagen fortsætter, så vi igen er åben alle onsdage, lørdage og søndage i juni, juli og august (kl. 11-17).

Vi har igen fornyet udstillingen. Denne gang med en samling af museets effekter af EBELTOFT-TRUSTRUP JERNBANEN (ETJ)
Anledning er at banen lukkede i 1968, så det er 50 år siden, en lidt trist jubileum. 
Med kort, billetter, billeder og skilte og andre effekter vises en en del af banens historie. 


ETJ udstilling 2018

Sidste års nye udstilling om RYOMGÅRD-GERRILD-GRENAA JERBANEN (RGGJ) i anledning af den nye bog om banen (som udkom i november 2017) vil blive udvidet med visning af flere billeder.

Modelbanen har igen fået en ordentlig omgang med nye skinner, nye farver og tog, så den kan klare det hårde slid mindst et år mere. Det vil børn og barnlige sjæle sætte pris på.


November 2017  - ombygning starter

Billede på vej af den nye bane...................

 
06.12. 2017  

Reception for bogen om Gjerrildbanen - fredag 24.11.2017.

Fredag den 24.11 blev der holdt reception på museet i forbindelse med Asger Christiansens nye bog om Gjerrildbanen. Der var godt 200 besøgende, så det må betegnes som en kæmpe succes. Der blev solgt mange bøger. En del af remisen måtte rydes for at få plads til alle under talerne. 

 
Bogsalgskøen

 
Tale af Trine Grejsen, Norddjurs Kommune, Grenå

 
Tale af Frits Sørensen, som opr. er fra Glæsborg

 
Tale af Henrik Bang Jensen, Formand DJK
4 første fotos: Ole Chr. M. Plum

 
Asgers tale
Foto: Søren Jacobsen


Køen til grillpølsen med honningsennep.
Knud Erik Vindum og hans datter fremstiller, griller og serverer.


Spisning på skinner og en fyldt ekstra P-plads

 
17.10. 2017  

Invitation til Gjerrildbane bogfest - Fredag 24.11.2017 fra kl. 14 - til ca. 17

Den er blevet ventet med spænding, men nu er bogen om Gjerrildbanen på vej i trykken. Bogen bliver præsenteret ved et lille fest/åbent hus arrangement på museet, hvor vi tømmer en del af remisen. 
Der vil være en lille servering.
Bogen kan købes (evt. signeret af forfatteren) til en pris af kr. 299.-. Måske en Julegave idé !.
(Bogen vil også kunne købes på museet efterfølgende).

Bogens omslag:

Bogen er på 264 sider med 290 illustrationer i format 24 X 23 cm med stift bind.
Bogen udgives af Dansk Jernbane-Klubs eget forlag: Jernbanebøger. For flere oplysninger klik her.

Forfatteren Asger Christiansen er blandt de aktive på museet, og vi ved hvor meget arbejde der er lagt i bogen.  Så vi er glad på hans vegne, at det er kommet så langt.

 
Asger Christiansen


Museet har en forholdsvis ny lille udstilling om Gjerrildbanen - RGGJ. Her er en del museets samling af tegninger, billeder og genstande udstillet. Kom ind og kig !

 
25.08. 2017  

Besøg af 5. klasse fra Molsskolen 23.8.2017

Vi havde hyggeligt besøg af 5. klasse fra Mols skole (30 elever og 2 lærere). Det var ikke bare et besøg, men også med undervisning. Efter et oplæg i fællesskab, blev eleverne send rundt i museet for at finde svar på en lang række spørgsmål om jernbaner og den samfundsudvikling de medførte. Bagefter var der præmier. Frokosten blev nydt i det fri, da vejret var fint til det. 
 
20.08. 2017  

Jaguar-klubben på besøg - august 2017 

Vi havde den 20.8 fint besøg af "Jaguar Klub Of Denmark" , som havde lagt start på en heldagstur på Djursland på museet, med rundstykker i det fri.

 
03.08. 2017  

Nye gynger på museets terrasse - august 2017

Museets gamle gynge trængte til fornyelse. Det har vi fået og den blev taget i brug af de første glade gæster i denne uge, da regnen holdt pause og der endelig var lidt solskin på terrassen.


Gammel og udtjent

 
09.07. 2017  

Juli - August 2017

Byggeri af letbanen - Museumsvej - Adgang for vores gæster.

Der foregår en del arbejde på den nye letbane for tiden. På Ryomgård stations området er der en stor oplagsplads for køreledningsmaster og alt andet til den nye køreledning fra Aarhus til Grenå. Senere på sommeren skal også sporene på Ryomgård station skiftes ud, samt sporet på en stor del af banen fra Ryomgård til Grenå.
På museets egen grund er der gjort klar til oplag af bl.a. skærver og meget andet for entrepenør firmaet MJ. Eriksson.

Vores indgangsvej til museet (Museumsvej) går igennem stationsområdet, så det kan være, at en lastbil der skal aflæse materialer holder i vejen, selvom vi har fået lovning på at de ikke vil gøre det i vores åbningstider. Så en smule ventetid kan desværre ikke altid undgås. Vi håber på jeres forståelse.

 

 
02.06. 2017  

Åben igen for sommersæson 2017 med udvidet åbningstid og nyheder på museet.

Vi holder denne sommer også åbent hver ONSDAG udover weekenderne. Vi håber I så har bedre tid til at besøge os.

NYHEDERNE:
En stor del af modelbanen er fornyet.
Dele af banen var blevet lidt støvet og falmet, men nu er den som ny igen. Også belysningen har vi forbedret. Vi glæder os til at vise den. Også belysningen på de "Rosenvingens" håndbyggede bane er udbygget.

NY udstilling om Gjerrild banen (RGGJ).
Vi har en del effekter fra banen på det nordlige Djursland som eksisterede fra 1911-1956, men de var lidt spredt udstillet på museet. Vi har nu samlet det hele ét sted.
Anledning er også, at der i år (som lovet) udkommer en NY BOG om Gjerrildbanen af jernbanehistorikeren og fotograf Asger Christiansen. Den ventes med spænding.

 
28.04. 2017  

Postvogn til museet - april 2017

Museet har fået en ny attraktion: en postvogn bygget ved Scandia i 1926. Den blev brugt til transport af post og sortering af post mens den kørte fra station til station. Den var/er forsynet med en brevsprække, så mens den opholdt sig på en station, kunne man aflevere sin post der. Vognen har tidligere været i fin stand, men fordi den har stået udendørs i længere tid er den blevet noget medtaget. Museet håber at kunne sætte vognen i stand igen og udstille den indendørs på et tidspunkt, men indtil videre er vi desværre nødt til at lade den stå under en presenning. 

Se flere oplysninger om vognen i menuen til venstre uden "rullende materiel"


Foto: Torben Nielsen

 

Vi har dog været nødt til at pakke postvogn endnu mere ind i en større presenning, sålænge vi ikke har noget museumsmagasin (vognhal) til at stille vognen ind i :-(

 
08.03. 2017  

Stempelautomat er kommet på museet - jan 2017

15. jan 2017 var det sidste gang man kunne bruge sit papklippekort. Stempelautomaterne blev lukket af og klippekortet blev erstattet af en app på telefonen eller rejsekortet.
Én de frivillige på museet har fået fat i en stempelautomat + nogle reservedele + blanko billeter, så nu kan vi gemme den til eftertiden. Vi vil forsøge og sætte den op i udstillingen, så der kan stemples og drømmes om gamle dage.......

 
17.01. 2017  

Tilbud til skoler på "Skolenivirkeligeheden.dk"

Børn skal selvfølgeligt også vide noget om jernbaner og deres spændende historie og teknik.
Museet har derfor udarbejdet et tilbud til skolebørn og deres lærere på siden:

http://skolenivirkeligheden.dk/offer/syddjurs/kultur-samfund/jernbanedrift-p-djursland.

Kontakt os endeligt for yderligere spørgsmål. Knud Skov Pedersen er vores kontaktperson.
Flere kontaktoplysninger fremgår af siden. 

 

 
07.10. 2016  

Historien om Ryomgård station - 7. oktober 2016

I afsnittet "Jernbaner" ligger nu historien om Ryomgård station, og dens betydning for byen Ryomgård, skrevet af Asger Christiansen.

 
01.07. 2016  

Ny bog på museet - juli 2016

Vi har fået nye jernbanebøger på museet, men også en ny bog om et kendt busfirma på Djursland: Sechers Rutebiler.
Museumspris: Kun kr. 270.

 
25.06. 2016  

Rabatkuponer til veteranbanen Mariager-Handest 2016-17

I denne sæson giver museet en rabatkupon ved køb af billetter.

Kuponen giver, hvis man køber en voksenbillet til veteranbanen i Mariager, en gratis børnebillet eller en voksenbillet mere til ½ pris.
Kuponen er kun gyldig med museets stempel.

 
04.06. 2016  

Museet er åbnet igen lørdag den 4. juni 2016 !

Gruppebesøg er dog muligt året rundt. Aftal blot en tid. Send os gerne en e-mail.

 
15.05. 2016  

Klargøringsdag lørdag 15. maj 2016

Denne lørdag blev der gjort klar til sæsonåbningen. Se billederne.


SB M4 trækkes ud, så remisen kunne blive spulet ren.

 

       
Remisen /Glasmontre pudses


Vi har en del græs der skal slåes

"Forhaven" luges   


"Baghaven" slåes

 
10.02. 2016  

Modelbane under renovering - februar 2016


Station mangler !

"Rosenvinges" modelbane med handlavede modeller er også under renovering med bl.a nyt lys - feb 2016

 

 
Sjove detailjer kommer frem, når man kigger omme bagfra

 
20.01. 2016  

Der arbejdes med arkivering - januar 2016

 
28.06. 2015  

Nyt på modelbanen - 27.juni 2015

Modelbanens tog kører mange timer om året og det slider på vogne og lokomotiver. Vores lille smalsporsbane trængede gevældigt til nyt materiel og derfor fik vi ny lokomotiv her. Se billederne.

 

 
27.06. 2015  

Ny letbaneudstilling - 27.juni 2015.

Museets letbaneudstilling er fornyet med de allerseneste plancher fra letbanen, som bla. viser hvordan de nye letbanetog kommer til at se ud.
Vi har dem desværre kun til låns til midten af august, så skynd dig hvis du vil se dem !

 

 
21.06. 2015  

VW Bilklub på besøg - 21. juni

Jernbane- og bil-entusiaster kan begge lide gammel teknik og derfor valgte en Hollandsk-Belgisk klub for VW Karmann Ghia biler at lægge vejen forbi museet på vej hjem fra et VW jubilæumstræf i Grenaa.
Vi fik en hyggelig snak med bilejerne.

 

 
01.06. 2015  

Museet er åbnet igen for en ny sæson lørdag 30. maj !

VI GLÆDER OS TIL AT SE DIG SOM GÆST.
Alt er klar til en ny sæson. Der er gjort rent efter vinteren, modelbanen er toptrimmet, arkivet er ryddet på plads igen efter en ordentlig oprydning og vi kom lidt videre med registering af vores arkivalier og museumsgenstande. Det grønne område er velplejet og blomsterne på plads !

 
30.04. 2015  

Ny flyer til museet !

Vi har i år fået fremstillet en ny folder/flyer til museet, som vi synes er blevet rigtigt flot. Tryk på linket her, så kommer den frem.
Den er designet af Finn Jensen som også er frivillig på museet, og som i øvrigt også står for design af denne hjemmeside. Se gerne hans egen hjemmeside maaneskin.dk hvis du vil vide mere.
Billederne er taget af vores "hoffotograf" Asger Christiansen. 

 
30.12. 2014  

Ny tankvogn på museet 29.dec.2014

Museet har byttet en godsvogn (Gs) ud med en tankvogn fra Aarhus Oliefabrik A/S. Se mere under "Udstillingerne/Rullende Materiel".
Den kom til Ryomgård på blokvogn fra Marslev på Fyn i snevejr. Den er ejet af Dansk Jernbaneklub siden 1986, men nu er den så kommet på museum !
Den trænger dog til en meget kærlig hånd, for at den kan blive til en flot tankvogn igen.

 
foto: Asger Christiansen

 
15.11. 2014  

Årsmøde den 15. november 2014

Der afholdtes årsmøde (generalforsamling) på museet lørdag den 15.11 kl. 10, for museets aktive medlemmer. Hele den gamle bestyrelse blev genvalgt.

 
14.10. 2014  

28.10. 2014 : Juletoget den 30 november 2014 desværre aflyst !!

De sidste par år har DSB Museumstog, til stor glæde for museet og byen Ryomgård, kørt et "Juletog" fra Aarhus, fremført at et damplokomotiv.
Julemanden var altid med til stor glæde for børnene.
På grund af sparekrav hos DSB og Jernbanemuseet i Odense, har man desværre valgt at lukke værkstederne i DSB-remisen Randers, hvor toget kørte fra, selvom stort set alt arbejde blev udført af frivilige. 
Vi har nu fået det endelige svar fra Jernbanemuseet i Odense: Alle veterantogskørsler resten af året er aflyst, da der bl.a. mangler en af Trafikstyrelsen godkendt sikkerhedsansvarlig person.

 
17.09. 2014  

Museet i fjernsyn  -  Mennesker & Mosefund

TV2OJ programserie - sendt første gang: 17 sept. 2014

Selvom vi heldigvis ikke er at mosefund, så er museet alligevel med i denne programserie med Dorte Søholm som besøger små og store museer. 
Programmet sendes/er udsendt første gang den 17.september kl. 22:35. 
Hvis du ikke har nået at se kan det ses på www.tv2oj.dk.  Søg efter "Mennesker og mosefund".
Kan også ses  ved at klikke her

 
10.07. 2014  

Sneploven sættes i stand  - sommer 2014

Et hold frivillige er gået igang med at sætte vores gamle sneplov i stand. Den skal sættes så meget i stand at yderligere nedbrydning kan undgåes, selvom den står udendørs.
Billedet viser at de første lag maling er på plads. En del træarbejde manger endnu. Taget er også utæt, så det skal også repareres.

 

 
27.06. 2014  

Ny bog om Østbanegården er udkommet 27.juni 2014

Bogen kan købes på museet.

     

 
12.06. 2014  

Avisen på besøg 12. juni 2014

Århus Stiftstidende kiggede forbi i forbindelse med sæsonåbning og letbaneudstilling.
Artiklen i Stiftstidende kan ses her og i Djurslandsposten kan ses her.


Veterantogskørsler i fremtiden:

Avisartiklerne nævner også den "kamp" vi fører på museet, for at kunne bevare veterantogskørsler efter at Aarhus-letbanen er etableret.
Letbanen i Ryomgård er jo en erstatning for den nuværende "Grenaabane", som museet har sportilslutning til og som i de senere år med stor succes er brugt til veterantogskørsler fra Aarhus. Det er DSB Museumstog der har kørt.
Da toget fremover nok ikke kan køre gennem Aarhus i dagtimerne blandt andet på grund af den tætte trafik, har vi at et stort ønske om at der kunne køres fra Ryomgård til Hornslet og/eller fra Ryomgård til Grenaa i stedet for.
Letbanen bliver dog bygget, sådan at der fremover stadig kan køre godstog på banen (selvom der ikke kører nogen nu). Også genetablering af et krydsningspor i Trustrup (med tilstrækkelig længde ?) er planlagt. Begge dele gør, at der er håb for at veterantogskørslerne kan fortsætte, men der er stadig knaster på vejen. 

 
07.06. 2014  

Udstilling om letbanen fra lørdag den 7. juni 2014

 

 I samarbejde med kommunikationsafdelingen i Aarhus Letbane I/S (anlægsselskabet) og med Letbanesekretariatet kan museet vise en (måske) permanent udstilling om letbanen. Den består i første omgamg af en række plancher, men vi håber at kunne udvide den med modeller (?)  og/eller
video/film. 

  

 
25.05. 2014  

Sæsonåbning 2014  - Museets modelbane har fået ny smalsporsbane 

Her i vinterpause er der arbejdet på museet med bl.a. modelbanen. Den lille smalsporbane på anlægget trængte til fornyelse og derfor gik nogle af museets modelbane eksperter igang med en udvidelse af banen. Se nogle billeder af forløbet herunder.

  

    

 
10.05. 2014  

10. maj 2014  -  Forårsrengøring

Traditionen tro mødtes de aktive på museet til klargøring til den nye sæson.
Museet er snart klar til at modtage gæster til den nye sæson.


Det gamle Frichs lokomotiv SB M4 fra Skagensbanen bygget 1935 kommer sjældent udenfor, men når remisen skal spules kan den få lov at komme ud.

 
23.04. 2014  

23 april 2014  - Optagelser til TV2OJ programserie om museer i Østjylland

Der blev optaget mange timer til et nyt afsnit i TV2OJ's programserie "Mennesker og Mosefund" (!), som Dorte Søholm står bag. Også tidl. baneformand Knud Risager kom og fortælte om hans tid ved banen og hans arbejdsplads i Ryomgård. De nye afsnit skal sendes i efteråret.
Link til TV2OJ-programserie


Knud på skinnecyklen fortæller historier og dem kender han mange af.

 
09.04. 2014  

Brand og Redning Djursland holdt den 9. april 2014 øvelse på Ryomgård stationsområde

Museet lagde lokaler til
Se billedgalleri med billeder fra øvelsen.

 

 
29.03. 2014  

Møde/foredrag på museet i samarbejde med Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm og DJK Midtjyllands afdeling

lørdag den. 29 marts 2014 kl.12 på museet.
Torben Liebst holdt foredrag og viste billeder/film. Det var muligt at købe bøger, hæfter, billeder....

 
01.12. 2013  

Juletog Søndag den 1. december 2013

Vi havde fint besøg af Juledamptoget fra Aarhus og museet holdt ekstra åbent denne dag.
Det blev en vellykket dag, med mange gæster.
Spejderne fra 1.RYOM holdt Julemarked på stationen med bl.a. salg af juletræer, som kunne tages med i toget.
JULEMANDEN var også med toget og kom rundt og hilste på alle børn.
På Ryomgård station fik de fremmødte børn en slikpose af julemanden. Der var dog så uventet mange mødt op, at julemanden ikke havde slik nok til alle. Det var han meget, meget ked af......
Se alle billederne under "Billedgallerier".
TV2 Østjylland var også med på togturen og på museet. Se indslaget her.

 
16.11. 2013  

Årsmøde den 16. november 2013

Der afholdtes årsmøde (generalforsamling) på museet lørdag den 16.11 kl. 10 først og fremmest for museets aktive medlemmer i DJK. Men alle DJK medlemmer og andre interesserede var velkommen dog uden stemmeret.

 
04.08. 2013  

DSB-Museumstog har kørt fra Aarhus til Ryomgård 21. og 28. juli og 4. august med stor succes

Se de mange billeder under "Billedgallerier" og denne flotte plakat der blev fremstillet til lejligheden.
Den sidste halvdel af drejeskiven blev færdig til dette fine besøg.
Ryomgård Erhversforening og Ryomgård Distriktsråd har stået bag en "flyer" om Ryomgård, som deltes ud i toget undervejs og som bl.a. viste vej til museet. Tak for det !
Museet gav disse søndage rabat på indgangsbilletten. Pris: Kr 25,- for voksne og børn op til 12 år gratis.

 
28.07. 2013  

Askegraven taget i brug igen 28.juli 2013

Få har nok lagt mærke til det, men på museets område ligger der i sporet op til remisen et gammelt askegrav, men som var fyldt op med grus og sten.
For at gøre det næmmere for besøgende damplokomotiver, f.eks. fra DSB Museumstog, at komme af med asken fra kulfyringen, og for evt. at kunne efterse maskinen nedefra, har museet tømt askegraven for grus og sten her i juli måned. 

 
10.07. 2013  

Film fra Ebeltoft Trustrup Jernbane (ETJ)

Vi har modtaget et par film  h.h.v. med kørsel på banen og om nedrivningen af Ebeltoft Station, begge optaget i sin tid som smalfilm af Åge Bisgaard Ebeltoft.
De kan ses under menupunktet "Film".

 
25.05. 2013  

Baneformand Knud Risager fortæller om banetjenesten

Under "Jernbaner på Djursland/Fortællinger & erindringer" er nu lagt et interview med tidligere baneformand Knud Risager om et spændende liv i jernbanernes tjeneste med hovedvægten på ansættelsen på Ryomgård station i perioden 1957-1988.
Under "Rullende materiel/Sneplov RHJ" er der lagt en del nye fotos af historisk art, samt træk af sneplovens historie.
Udover dette er der sket en hel del opdateringer på hjemmesiden, derunder en række nye fotos, hvoraf de fleste være  takket vort medlem Asger Christiansen.


(Foto: Asger Christiansen)

 
15.05. 2013  

Erindringer fra Hallendrup billetsalgssted

Maj 2013: Der er kommet en spændende jernbanehistorie om Hallendrup billetsalgssted på hjemmeside under: Jernbaner  - Fortællinger & Erindringer

 
16.02. 2013  

Djurslands Jernbanemuseums årsmøde 2013

Der blev holdt ordinært årsmøde lørdag d. 16. februar på museet i Ryomgård.

Efterfølgende holdtes der ekstraordinær årsmøde lørdag d. 16. marts, ligeledes på museet.

 

 
17.12. 2012  

DSB-Museumstogs juleudflugt december 2012

Søndag d. 16. december kørtes årets juletur Århus - Ryomgård og retur med mulighed for indkøb af juletræ.
Museet var i den anledning ekstraordinært åbent. Se evt. billeder her.
Juletoger kører igen i 2013.

 
30.11. 2012  

Bygningsrenovering og vedligeholdelse 

Som det jo kan bemærkes, har vi igennem de seneste år været igennem renovering af bygningen. Via ansøgninger og bevillinger i flere omgange til Syddjurs Kommune, Folkeoplysningsudvalget, er vi bevilget penge til renovering af udvendigt lys, udskiftning af toiletter til "tidssvarende modeller", samt udskiftning af vinduer. Sidste år udskiftede vi et 4-fags vindue til højre for indgangen, og der er udskiftet de to 3-fagsvinduer til venstre for indgangen. En løbende proces, da der er lang vej rundt, og de eksisterende døre/vinduer er modne til udskiftning. Endvidere er en del udstillings montre udskiftet.
Indvendigt er det store udstillingslokale malet, der er ændret en del/flyttet rundt på udstillingen i lokalet.
Og modellen af Centralværkstedet har også stået for tur, renovering af bygninger, lys, arbejdende værksteder etc.

 
03.10. 2012  

Maleri af Ryomgård station fra Gjerrildbanens tid.

Dette billede prydede gennem flere år forsiden på museets hjemmeside. Maleriet forefindes idag på museet, og er malet af maleren Mogens Nielsen, tidligere Eskebakken i Nimtofte, der år tilbage var tilknyttet museet. Han har desuden malet "stationskontoret"  i remisen.
Maj måned 2012 havde vi den glæde, at få henvendelse fra hans søn Martin Ljung Krabbe.
Mogens Andreas Ljung Nielsen blev født 21. januar 1936, voksede op i København og døde den 19. april 2008.
Han var uddannet kunstmaler fra Århus Kunstakademi men var også udlært murer. Han tegnede og byggede selv familiens hus på Eskebakken i Nímtofte. 
Ægteparret flyttede til Holmen i København i 2001.
I et par år var Mogens Nielsen tilknyttet et kommunalt projekt, der bl.a. hjalp i og omkring Djurslands Jernbanemuseum. Sønnen Martin L. Krabbe fortæller, at faderen dengang blandt andet tegnede en del stemningsbilleder fra museet og livet omkring det. Det ville være skønt, om det kunne være muligt at låne disse til en kommende udstilling.

 
01.10. 2012  

Arkiv.

Efter ansøgning har museet fået bevilget penge af Frimodt-Heineke Fonden til indkøb af computer, scanner, printer samt fotografiapperat til brug for dette.
Peter Ove Kristensen,Søren Skovsen, Theo Berkhoudt og Jan Hansen udgør arkivgruppen, der er i fuld gang igang med denne nye registrering af vort omfangsrige arkiv. Både med beskrivelser, tegninger og fotos. Finn Jensen har udarbejdet dette system,og vil stå bag som rådgiver,og samtidig med at vi registrerer alt vor arkiv materiale, opbevares dette samtidig i et enkelt lokale på museet frem for idag, hvor der er tale om "spredt fægtning".
Den nye registrering indebærer bedre overblik over vore arkivalier, både for os selv, men også for eftertiden, og samtidig åbner der mulighed for, at kunne lægge nogle af disse oplysninger ind på hjemmesiden således, at vore gæster får mulighed for at kigge med.

 
20.09. 2011  

Jernbanemuseet - Videofilm fra 13. august 2011 af Jesper Berggren 

Se filmen her på Youtube